______________

 

       29. desember 2009

 

De siste dagene har vi hatt fantastisk fint vær i Bergen. Hundene og jeg har benyttet tiden til noen fine turer i skogen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       27. desember 2009

 

Rett før jul la snøen seg i Bergen og Celine og jeg tok med oss Cindy, Tara og Leo i skogen.

Noen bilder fra turen:

 

Celine og Cindy.

 

 

Leo og Cindy.

 

 

Cindy.

 

 

Leo.

 

 

Tara løper.

 

 

Leo og Tara.

 

 

Tara

 

 

       21. desember 2009

 

I helgen var vi på juletrehogst i skogen. Nysnøen la seg om natten og det var en nydelig julestemning i skogen.

Noen bilder fra turen:

 

 

 

 

 

 

       12. desember 2009

 

Tara vokser og hun har snart tatt igjen moren. Dagen går som vanlig og jeg har ikke tatt så mye bilder for tiden. 

 

Noen bilder fra en skogstur og en fin ettermiddag i hagen.

 

 

 

 

 

 

 

       8. november 2009

 

8. november deltok Tara på en utstilling på Stord og hun ble BIR, BIG og BIS Valp.

Totalt deltok i underkant av 300 valper fordelt på 77 raser.

 

 

 

       31. oktober 2009

 

Nå nærmer det seg utstilling på Stord 8. november. Tara er påmeldt i valp 6-9 måneder og Cindy er påmeldt i Champion-klassen.  Det blir spennende å se om den finske dommeren liker hundene.

 

Leo er flyttet til en nabo, men jeg er så heldig at jeg får låne ham med på tur av og til. Både Tara og Leo blir veldig glad når Leo blir med oss i skogen. Noen bilder fra en av turene denne uken:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Høstferien tilbrakte vi på Kvamskogen og den første snøen la seg de dagene vi var der opp. Nedenfor følger noen bilder fra Kvamskogen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       27. september 2009

 

Tiden flyr og vi merker på været at høsten er startet. Det er lenge siden jeg har lagt ut oppdateringer, så her kommer en liten oppsummering av måneden som er gått.

 

Valpetreff

I helgen hadde vi besøk av 4 av 5 valper fra kullet til Cindy. Det var veldig kjekt å se alle igjen. Vi var først på utstilling i Bergen og deretter reiste vi hjem til oss. 

 

Noen bilder fra treffet hjemme hos oss:

 

Fra venstre: Tara, Taco og Leo.

 

 

Fra venstre: Taco, Tara og Akira.

 

 

Akira.

 

 

Tara og Taco i lek.

 

 

Tara og Leo har fått en kosebamse av Celine.

 

 

 

Cindy er blitt norsk utstillingschampion

På utstilling på Bønes i helgen fikk Cindy tildelt sitt tredje Cert og kan dermed kalle seg: Norsk Utstillings Champion Perdita's Alive And Kicking. Det var kjekt at det ble vår tur denne gangen. Jeg tror nok ikke hun blir verken penere eller mer elsket av sin familie av den grunn, men det var kjekt å nå dette målet.

 

Cindy på utstilling i Hundorp i begynnelsen av september.

Foto av Silje Paulsen.

 

 

Cindy på utstilling i Hundorp i begynnelsen av september.

Foto av Silje Paulsen.

 

 

Leo er flyttet

For en uke siden flyttet Leo til sitt nye hjem. Han er ikke flyttet langt, han bor fremdeles i den samme rekken i Janaberget, men 4 hus lenger nede. Jeg er blitt så glad i hans herlige vesen, så jeg er glad jeg får mulighet til å se ham igjen ofte.

 

 

 

Båttur i fint høstvær

For 3 uker siden skinte solen endelig i Bergen og vi benyttet muligheten til en fin båttur. Vi reiste til Håøy i Meland og gikk oss en fin tur på en liten fjelltopp. Noen bilder fra dagen:

 

 

Fine skipshunder.

 

 

Fra venstre: Leo, Tara og Cindy.

 

 

 

 

Celine på dissen på vei opp på toppen.

 

 

Tara og Leo leker i lyngen.

 

 

Noe som skjer?

 

 

Mystisk skog som skulle utforskes.

 

 

Fin utsikt fra toppen.

 

 

 

 

Tilbake i båten igjen.

 

 

Leo i høstsolen.

 

 

 

 

Tara på dekk.

 

 

 

 

Cindy.

 

 

 

       21. august 2009

 

Sommerferien er nå over og vi sitter igjen med mange gode minner. Vi tilbrakte 3 fine uker i båten. Ruten gikk fra Bergen til Jomfruland utenfor Kragerø og tilbake. Været var ikke alltid på vår side, men vi koste oss likevel. Vi reiste 3 båter sammen og vi var 6 voksne (3 søstre med menn), 5 barn fra 6 til 10 år, 4 valper (2 dalmiser, en cocker og en chineser) og Cindy. Det gikk veldig fint med våre to dalmatinervalper ombord. Riktig nok hadde vi det litt travelt av og til. Når vi skulle legge til land var ofte valpene tissetrengte og når vi kom til kai i Mandal kl 4 om morgene stod jeg på på badeplattformen med tauet i den ene hånden og Tara i den andre hånden. Jeg er litt usikker på om det var tauet eller valpen som kom først på land...

 

Valpene er blitt godt sosialisert i ferien. Båter, biler, sykler, sauer, kur, byer, holmer osv. Mennesker i alle aldre og hunder i alle fasonger. Når vi kom gående med mor og 2 valper var det nok av forbipasserende som ville hilse. Når vi var i Arendal kom en eldre dame bort med varme fiskekaker og spurte om det var greit at hundene fikk hver sin.

 

I løpet av ferien fikk vi også sett at både Leo og Tara kan svømme. Tara skulle hoppe opp i båten til meg, men hun var nok ikke like spretten som moren. Når jeg stakk hode ut fra båten kunne min svoger fortelle meg at han hadde fisket henne opp fra sjøen der hun kom svømmende mellom båtene våre. Hun tok ikke skrekken og ristet seg litt og var klar igjen.

 

Den siste dagen i ferien oppdaget vi at båten hadde tatt inn vann. Vi fikk tøm båten for vann, men det lakk fremdeles inn ca. 12 liter sjøvann i timen. Vi var usikker på hvor lekkasjen kom fra, men vi valgte å gå til nærmeste verksted ca en halv time unna. Vi satt klar i redingsvester alle sammen og hadde gummibåten på slep. Men det gikk heldigvis bra og vi fikk tatt båten på land. Det viste seg at det var en lekkasje der baupropellen var montert, og vi kunne ikke reise videre med båten vår. Siste etappen av ferien gikk med flaggruten fra Haugesund til Bergen med 2 barn og 3 dalmiser.

 

Noen bilder fra turen:

 

Leo og Tara på bryggen i Arendal.

 

Maten ble ofte servert på kaien.

 

 

Hundene sover godt ombord.

 

 

Hvor ble de andre av?

 

 

Mot og datter på standen på Jomfruland.

 

 

 

 

Tara poserer i redningsvest.

 

 

Godt å ha en kusine når Tara ser kyr for første gang.

 

 

Valpene i Blindleia.

 

 

Jærensrev på vei hjem fra ferie.

 

 

Skipper Tara styrer med stødig hånd eller var det fot?

 

 

 

Her overtar Ståle styringen fordi vi holdt på å gå på grunn?

 

 

Tara og Cindy følger med på bølgene.

 

 

På stranden i Mandal, her har Leo stukket av med spaden til barna.

 

 

Søskenkrangel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Christoffer og Celine kjører gummibåt i solnedgang.

 

 

Båten heises på land i Haugesund.

 

 

Her er hullet som det lakk inn...

 

 

 

       27. juli 2009

 

Båtferien har nå vart i 1 uke. Forrige tirsdag reiste vi fra Stavanger til Mandal. Vi reiste på kvelden/natten for å få litt roligere sjø, men bølgehøyden var oppe i 2 meter selv på natten, så deler av strekket tok vi det med ro. Vi var fremme i Mandal kl 4 om morgningen. Vel fremme i Mandal ble vi invitert på besøk hos Aud og Gunnar Loven som har 2 dalmatinere. Noa er en nær slektning av både Cindy og valpene. Det ble et koslig og livlig besøk og både tobeinte og firbeinte koste seg.

 

Fra Mandal gikk turen til Olavssundet og videre til Blindleia. I går kveld ankom vi Grimstad. Det har gått veldig fint med 3 dalmatinere ombord. Valpene er nå 12 uker og de har nesten ikke hatt "uhell" ombord. De sover ved beina våre når båten er i bevegelse og når vi ligger til land har de to gode lekekammerater: 5 måneder gamle cocker Max og 5 måneder gamle chineser Pjokken.

 

Noen bilder fra sist uken:

 

utseiling fra Stavanger.

 

 

Starten av Jærensrev.

 

 

På bryggen i Mandal.

 

 

 

Bilder fra besøket hos Aud og Gunnar:

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilder fra de siste dagene:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       21. juli 2009

 

Tre av valpene er nå levert og vi har to valper boende hos oss; sort hanne: Leo og lever tispe: Tara. Leo og Tara blir boende hos oss en stund. Sannsynligvis kommer vi til å selge den ene om noen måneder. Vi får se hvordan valpene utvikler seg og hvordan det fungerer med å ha 3 dalmatinere boende hos oss. Foreløpig går det veldig fint. De siste 2 ukene har jeg hatt Leo og Tara med meg på jobben. De har oppført seg veldig fint og sjarmert mine kollega.

 

Nå har vi startet ferien og vi reiser sjøveien rundt kysten. Vi reiser etter godværet, så vi er usikker på hvor ruten kommer til å gå. Foreløpig har vi ikke funnet godværet, men har lagt oss til kai i Stavanger. Båtturen fra Bergen til Stavanger har gått veldig fint. Valpene sover stort sett når båten er i bevegelse og de har funnet roen ombord.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

______________

 

                   Copyright Linda Askvik Faugstad 2013

Linda Askvik Faugstad *  linda.askvik.faugstad@hotmail.com  * Mobil 911 91 543

Velkommen til Cindy og valpene sin hjemmeside